Facebook hozzászólás
677

Kanizsai dödölle

A dödölle egyszerű, finom és laktató. Igazi magyar tájjellegű étel, ahány táj, annyi recept. Ma már nem a szegények eledele, mint régen, hanem különlegesség, amely pörköltek, vadételek mellé köretként kiváló, de önálló fogásként – akár tejföllel megöntözve – is megállja a helyét.

Kép: wikipedia

Hozzávalók
50 deka burgonya
30-40 deka liszt
10 deka vöröshagyma
1,5 deci olvasztott mangalicazsír
2 deci tejföl
só, ízlés szerint

Elkészítése
A burgonyát meghámozzuk, és vékony karikákra szeleteljük. Feltesszük főni annyi sós hideg vízben, ami ellepi. Puhára főzzük, majd az ujjnyi vastagon rajta hagyott főzőlével együtt pépesre törjük. Állandóan kevergetve a tűzön hozzáadjuk a lisztet, annyit, amennyit a burgonya felvesz. Alaposan kikeverjük, de vigyázzunk, hogy ne ragadjon! A vöröshagymát finom apróra vágjuk, kevés zsírban megdinszteljük. Egy lapos tányérra vagy deszkára tesszük a dödöllét, tenyérrel hüvelykujjnyi vastagságúra nyomkodjuk, meglocsoljuk a vöröshagymás zsírral, és kanállal diónyi galuskákat szaggatunk belőle. Serpenyőben a maradék zsíron kissé lepirítjuk, majd tálaljuk.

Életforma-tippek

Minden ételnek megvan a maga edénye, amelyben a legjobb elkészíteni, mert akkor lesz igazán olyan a íze, amilyennek lennie kell.

A dödölle végső pirításához biztos, hogy a vasserpenyő a legmegfelelőbb, így hát ezt az öntöttvas darabot ajánljuk, az ára 2900 forint.

Az Életforma Shopban persze számos másfajta öntöttvas edényt találsz, a lábasoktól az ostyasütőn át a kacsasütőig.

További Életforma-receptek itt!

Érdekes vásárlói elemzések
és a receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!