Facebook hozzászólás
744

Kaporleves

Épp ma kaptam egy hatalmas csokor kaprot a szomszédasszonyomtól! Imádom e kerti növény illatát! Tavaly állítólag alig lehetett fellelni, idén viszont rengeteg nőtt. Már elkészült az első kovászos uborkám az első ajándék kaporcsokorból, de a most kapott adag a levesemben végzőik majd!    

Friss kapor, Kép: pixabay
Friss kapor, Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 1 csokor friss kapor
  • 2 dkg zsír
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejfel
  • 1 tojás sárgája
  • 3 kemény tojás kokkára vágva

Elkészítés:

Főzd keményre a tojásokat. Készíts világos rántást a lisztből és a zsírból. Dobd bele a kaprot, és azonnal engedd fel húslével vagy vízzel. Forrás után még hagyd csendesem bugyogni vagy 10 percig. Add hozzá a forró tejet is, majd a tejfelben elkevert tojássárgát. Tálaláskor díszítsd a kockára vágott keménytojásokkal. Pompás lesz!

Hideg joghurtos uborkaleves
Bizony, megérkezik hamarosan az az időszak, amikor a legjobb barátunk a konyhában a turmixgép lesz, és hideg gyümölcsleveseket fogunk rajta gyártani minden nap. Kezdjük az uborkalevessel! Ebben is van kapor! 
Tudtad?
A kapornak jelentős antimikrobás hatása van, amellyel hozzájárul az immunrendszer fejlődéséhez – olvasható a nepgyógyászat.com oldalon. Ha kaprot eszel, csökkenhet megnövekedett koleszterinszinted, miközben kiváló rostforrás. Magas kálium tartalma segít rendben tartani a vérnyomást, így rendszeres fogyasztása nagy segítség a szívinfarktus és az agyvérzés megelőzésénél!

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!