Facebook hozzászólás

Kapros-tejfölös uborkaleves

No, kérem, ismét egy olyan dolog amit már régóta őrizgetek a kis agyamban. Figyelgetem ki, hogy készíti, szeretik-e a nagyvilágban, mennyire és milyen klasszikus módozatai vannak, meg ilyesmi… – írja Steffel Csaba. Az Őrülten Jó Ételek szerzője végre elkészítette saját variációját – természetesen saját értelmezésemben. Megpróbálta hidegen, melegen, és a végén azt mondta: EZ TUTI! …és végre egy leves ami ropogós!!!

Kapros uborkaleves, Kép: Steffel Csaba
Kapros uborkaleves, Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csemegeuborkát apró kocákra vágjuk. A vöröshagymát, felaprítjuk, és olívaolajin üvegesre sütjük, hozzáadjuk a csemegeuborkát, és még 1-2 percig pirítjuk. Ezután megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, és bő 1 liter vízzel felöntve, szép lassan felforraljuk. Amíg a levesünk felforr, a kígyóuborkát hosszában félbevágjuk, egy teáskanállal kikaparjuk a magrészét a húsát pedig szintén, apró kockákra daraboljuk.A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amivel besűrítjük a levesünket. A friss kaprot aprítunk, és a kígyóuborka kockákkal együtt a forró levesbe keverjük. Melegen és hidegen is kitűnő leves!

Saláta és tárkony házassága – Steffel Csaba konyhájából
Biztos az én hibám, de a salátalevessel úgy vagyok, illetve voltam, hogy egy nehezen értelmezhető étel – írja Steffel Csaba. Már többször próbálkozott vele, de valahogy nem volt az igazi, míg az ünnep előtti napokban néhány Facebook-os csoportban a – Ki mit eszik? – kérdésre többször is előjött a salátaleves. Újra belevágott, ezúttal jégsalátával, mert épp az volt akcióban…

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 154

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!