Facebook hozzászólás

Kapros-tejfölös uborkaleves

No, kérem, ismét egy olyan dolog amit már régóta őrizgetek a kis agyamban. Figyelgetem ki, hogy készíti, szeretik-e a nagyvilágban, mennyire és milyen klasszikus módozatai vannak, meg ilyesmi… – írja Steffel Csaba. Az Őrülten Jó Ételek szerzője végre elkészítette saját variációját – természetesen saját értelmezésemben. Megpróbálta hidegen, melegen, és a végén azt mondta: EZ TUTI! …és végre egy leves ami ropogós!!!

Kapros uborkaleves, Kép: Steffel Csaba
Kapros uborkaleves, Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csemegeuborkát apró kocákra vágjuk. A vöröshagymát, felaprítjuk, és olívaolajin üvegesre sütjük, hozzáadjuk a csemegeuborkát, és még 1-2 percig pirítjuk. Ezután megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, és bő 1 liter vízzel felöntve, szép lassan felforraljuk. Amíg a levesünk felforr, a kígyóuborkát hosszában félbevágjuk, egy teáskanállal kikaparjuk a magrészét a húsát pedig szintén, apró kockákra daraboljuk.A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amivel besűrítjük a levesünket. A friss kaprot aprítunk, és a kígyóuborka kockákkal együtt a forró levesbe keverjük. Melegen és hidegen is kitűnő leves!

Saláta és tárkony házassága – Steffel Csaba konyhájából
Biztos az én hibám, de a salátalevessel úgy vagyok, illetve voltam, hogy egy nehezen értelmezhető étel – írja Steffel Csaba. Már többször próbálkozott vele, de valahogy nem volt az igazi, míg az ünnep előtti napokban néhány Facebook-os csoportban a – Ki mit eszik? – kérdésre többször is előjött a salátaleves. Újra belevágott, ezúttal jégsalátával, mert épp az volt akcióban…

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…
1 / 1 478

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!