Facebook hozzászólás
2 952

GASZTROAJÁNDÉK CSAK BARÁTOKNAK

Karácsonyi libamáj csészébe csomagolva

Még azt sem mondom, hogy libamáj kell hozzá, mert a kacsáé is pont olyan finom a célra. A lényeg, hogy „egy valaki kedvesnek” saját kezű ajándékot készíts! A zsírjában sült máj erre tökéletesen megfelel! A tetejére készíts kis karácsonyi kalapot egy csinos szalaggal. Amikor majd az ünnepek alatt reggelire vagy vacsorára egy kis pirítósra teszi, biztosan Rád gondol majd! De lehet, hogy meg is hív az ínyencségre! Egy biztos, ez nagyon jó!

Libamáj, karácsonyi ajándék, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Hozzávalók:

Tegyük a májat egy tálba, öntsük rá a tejet, és rakjuk be a hűtőbe egy éjszakára. Reggel vegyük ki, itatgassuk le róla a tejet, és sütés előtt hagyjuk, hogy kb. 20 perc alatt felvegye a konyha hőmérsékletét. Ezalatt a hájat diónyi kockákra vágjuk (használjunk jól megélezett kést!). Egy mélyebb serpenyőbe vagy teflonos fazékba öntsünk 2 evőkanálnyi vizet, kezdjük melegíteni, rögtön dobjuk rá a a hájat, és süssük ki. A fincsi tepertőket a végén szűrőlapáttal kiszedjük (jó lesz reggelire vagy vacsihoz!). A májat domborúbb felével a maradék zsírba rakjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, negyedekbe vágott vöröshagymát és a hámozatlan fokhagymagerezdeket. Fedjük le, és közepes lángon egy nagyjából 60 dkg-os májat süssünk hét percig. Óvatosan fordítsuk meg, nagyobb lángon süssük újabb hét percig, de már fedő nélkül.

Készítsük elő a csészéket, csatos üvegeket vagy egy nagyobb tálat a májnak, és „ágyazzunk meg” neki! Az edénykék aljára szórjuk kis sót, némi pirospaprikát, mindegyikbe tegyünk egy kis libamájat, öntsük le zsírjával, és most jön a csavar! A fokhagymagerezdekből nyomkodjuk ki édes belsejüket, és tegyünk belőle egy-kettőt a kisebb edényekbe, és persze a nagyobb tálba is. Hagyjuk kihűlni, majd fedjük le, és díszítsük karácsonyi papírkákkal, fenyőággal vagy ami épp eszünkbe jut! Ezzel minden pasit meg lehet fogni!

Kellemes ünnepeket!

 

Cukormentes tojáslikőr





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!