>
Facebook hozzászólás

Karácsonyi mediterrán kagylóleves

Dubrovnikban kóstoltam először ezt a remek levest. Úgy gondolom, hogy karácsony közeledtével ez is egy kis különlegesség lehet a hétköznapokban. Szerencsére ma már nemcsak friss, hanem fagysztott fekete kagylót is lehet nálunk vásárolni, és a jó hírem az, hogy abból is nagyon finom lesz! Próbáld ki, ha szereted a tegnger gyümölcseit, vagy csak szeretnél egy különlegességet tálalni a barátaidnak! Nagy meglepetés lesz! 

Fekete kagyló, Kép: pixabay
Fekete kagyló, Kép: pixabay

Hozzávalók: 

Elkészítés:

Párold a zöldségeket a fokhagymával a forró olajon úgy 5-10 percig. Add hozzá a bort, a zöldségeket, a fűszereket, a citromhéjat, majd a paradicsomot. Nézdd át a kagylókat. Ha van benne olyan, ami már kinyílt, azt azonnal dob ki! A többit mosd át hideg vízben, és kis kefével dörzsöld is át a héjakat. Ha kész dobd a forró levesalapba. Tégy rá fedőt, és vedd le a lángot. Jó alaposan fűszerezd kedved szerint. Tálalás előtt előtt ismét vess egy pillantást a kagylókra! Most a ki nem nyílt példányokat kell kidobni, majd az egészet tálalhatod!

Hagymaleves Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral
Ne engedd, hogy a borús őszi napok elrontsák a kedvedet, inkább hívd meg a barátaidat egy különleges őszi-téli finomságra! Hagymalevesről már mindenki hallott, de vajon Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral megbolondítva kóstoltad már? Az egyik legismertebb sárvári hotelben a vendégek asztalára kerül Wolf András specialitása, amelynek titkaiba most mindannyiunkat beavat a sztárséf. A vendégeid biztosan odáig lesznek ettől a levestől, ráadásul páratlan ízei mellett egészséges is!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…
1 / 350

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

HÍREK

1 / 1 163

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!