Facebook hozzászólás

Karácsonyi örök szerelem: mézeskalács aszúval

Íme, az ősi gyökerekkel rendelkező mézeskalács! Az ókori görögök misztikus erőt tulajdonítottak a méznek, ami átsugárzott a felhasználásával készült tésztaételekre is: Püthagorasz a legenda szerint állat formájú mézeskaláccsal áldozott valódi állat helyett az isteneknek. A különböző formákat kiszaggatni, és díszíteni igazi családi program. Biztosan jól jön majd hozzá egy korty tokaji is!

Mézeskalács, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverd össze a a lisztet, a porcukrot, a fűszereket és a szódabikarbónát. Olvaszd meg kissé a margarint, tedd a száraz összetevőkhöz, majd add hozzá a mézet, és a négy tojást. Ha nem állna össze rendesen, löttyints hozzá még egy kis tejet. Ha kész, az egészet tekerd fóliába, és tedd a hűtőbe. Fél óra pihentetést követően nyújtsd ki úgy 3 mm vastagra.

Koccints aszúval, Kép: Furmint Photo
Kép: Furmint Photo

Elő a karácsonyi sütiszaggatókkal, és kedved szerint szurkáld ki a formákat. Verd fel a tojást, kend meg vele a tetejét, és mehet a sütőbe. Süsd világosbarnára! Kedvedre díszíthed!

Ahol mézeskalácsot sütnek az ünnepekre, még szenteste után is gyakran előkerülnek a mézeskalácsos dobozok, így az ünnep hangulata, pláne egy pohár aszú társaságában, hosszan kísér majd. Ha az ünnepek alatt tokaji aszút innál, használd a #KoccintsAszuval hashtaget, és oszd meg mindenkivel az élményt!

Ünnepi mézeskalács Évitől
Mindenkinek van mézeskalács receptje. Kié jó, kié még jobb, kinek meg csapnivaló, és csak mérgelődik vele. Mert ragad, mert száraz, mert kemény. Nos, ez egy olyan leírás, ami évek óta kiválóan működik, ajánlom szeretettel.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Anya, kérem előre a jussomat!

Nemcsak a terhesség alatt, a tervezési időszakban is érdemes fokozni a folsavbevitelt! Vajon miért van az, hogy egy…

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…
1 / 1 491

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!