Facebook hozzászólás

Karácsonyi örök szerelem: mézeskalács aszúval

Íme, az ősi gyökerekkel rendelkező mézeskalács! Az ókori görögök misztikus erőt tulajdonítottak a méznek, ami átsugárzott a felhasználásával készült tésztaételekre is: Püthagorasz a legenda szerint állat formájú mézeskaláccsal áldozott valódi állat helyett az isteneknek. A különböző formákat kiszaggatni, és díszíteni igazi családi program. Biztosan jól jön majd hozzá egy korty tokaji is!

Mézeskalács, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverd össze a a lisztet, a porcukrot, a fűszereket és a szódabikarbónát. Olvaszd meg kissé a margarint, tedd a száraz összetevőkhöz, majd add hozzá a mézet, és a négy tojást. Ha nem állna össze rendesen, löttyints hozzá még egy kis tejet. Ha kész, az egészet tekerd fóliába, és tedd a hűtőbe. Fél óra pihentetést követően nyújtsd ki úgy 3 mm vastagra.

Koccints aszúval, Kép: Furmint Photo
Kép: Furmint Photo

Elő a karácsonyi sütiszaggatókkal, és kedved szerint szurkáld ki a formákat. Verd fel a tojást, kend meg vele a tetejét, és mehet a sütőbe. Süsd világosbarnára! Kedvedre díszíthed!

Ahol mézeskalácsot sütnek az ünnepekre, még szenteste után is gyakran előkerülnek a mézeskalácsos dobozok, így az ünnep hangulata, pláne egy pohár aszú társaságában, hosszan kísér majd. Ha az ünnepek alatt tokaji aszút innál, használd a #KoccintsAszuval hashtaget, és oszd meg mindenkivel az élményt!

Ünnepi mézeskalács Évitől
Mindenkinek van mézeskalács receptje. Kié jó, kié még jobb, kinek meg csapnivaló, és csak mérgelődik vele. Mert ragad, mert száraz, mert kemény. Nos, ez egy olyan leírás, ami évek óta kiválóan működik, ajánlom szeretettel.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

HÍREK

1 / 1 127

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!