>
Facebook hozzászólás

Karácsonyi süt liba sárgabarackkal

A liba mindig jó! Ünnepekkor pedig egyszerűen maga a csoda! Ezt a receptet én kísérleteztem ki, és hagyományosan ilyenkor kerül az asztalra! Ne félj, ha már lekéstél, jó lesz jövő karácsonykor is, vagy a tavasszal. vagy a nyáron, vagy az ősszel… 

Sült pulykacomb petrezselymes rizzsel és sárgabarackkal, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 4 libacomb
  • ízlés szerinti tengeri só
  • ízlés szerinti frissen őrölt bors
  • 3 ek libazsír
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 2 fej (közepes) vöröshagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 kis doboz vagy üveg sárgabarack kompót

Elkészítés:

A megtisztított combokat óvatosan beirdaljuk, sóval, borssal jól “átmasszírozzuk”, bőrükkel lefelé beletesszük a tepsibe, a megolvasztott libazsírra. Rakjuk köré a hagymákat, meglocsoljuk a borral, és alufóliával jól lefedve betesszük a 220 fokos sütőbe. Egy óra múlva visszaveszünk a hőből úgy 190 fokra. Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát, hústűvel megnézzük, mennyire puha a húsunk, és meg is fordítjuk a combokat. Tedd felső lángra a sütőt, és 1-2 locsolgatással süsd készre. Most petrezselymes rizzsel és konzerv sárgabarack kompóttal kínáltam! Remek volt!

Falusi zúzapörkölt Mártinál
Sokan ódzkodnak a belsőségektől, pedig a tévhitekkel ellentétben egészségesek, finomak, és rendkívül változatossá teszik a heti menüt. Ezúttal a csirkezúzát választottam, de ugyanez a recept remekül működik libából vagy kacsából is! Vidéken, ahol mindig takarékosan főztek az emberek, mindent hasznosítottak. Nem véletlen, hogy ott találod meg a legjobb ízeket. A fogás további előnye, hogy egyszerre jó sokat készíthetsz belőle, és ha nem fogy el, nyugodtan lefagyaszthatod! Legközelebb csak egy mikró kell a finom ebédhez!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mit tanulhatunk a hétnyelvű apácáktól?

Segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik. A waterlooi egyetem egy frissen…

Cukorbetegen karácsonykor – mire figyeljünk?

Karácsonykor egymást érik a rokonlátogatások, ahol általában ínycsiklandó ételektől roskadozó asztalokkal találjuk…
1 / 1 509

Receptek

HÍREK

1 / 1 163

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!