Facebook hozzászólás
738

Karalábé leves húsgombóccal

Harsogóan friss, ropogós, lédús tavasszal a karalábé, rövid főzési idő is elég neki. Ez a húsgombócos változat elég laktató,  remek szereplője lehet egy könnyű tavaszi ebédnek.

Karalábé leves húsgombóccal, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
2 db karalábé
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
20 dkg darált sertéscomb
1 evőkanál rizs
1 tojás
1,5 liter zöldség- vagy csirke alaplé
1 csapott evőkanál liszt
pirospaprika

bors
olaj
1 nagy csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:
Tisztítsuk meg a zöldségeket, várjuk őket nagyjából egyforma kockákra, hasábokra tetszés szerint. Egy kevés forró olajon dinszteljük őket 4-5 percig, közben folyamatosan kavargassuk! Eközben a répából kioldódik a karotin, szép alapszínt adva a levesünknek. Szórjuk meg a zöldségeket a liszttel, kicsit keverjük át, adjunk hozzá egy kevés pirospaprikát, majd öntsük fel forró alaplével. Sózzuk, borsozzuk. A darált húst ízesítjük sóval, borssal, hozzáadjuk  a rizst, a tojást, majd diónyi gombócokat formálunk a masszából, és a fővő levesbe dobjuk őket. Nagyjából 15-20 perc alatt a gombócok megfőnek. Ekkor szórjuk meg gazdagon a levest friss petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is.

Mitől lesz igazán tavaszi a zöldségleves?
Zöldségleves – mondod lesajnálóan. Zöldségleves – mondod, és felcsillan a szemed. Zöldségleves? – kérded reménykedően a családod tagjait. Zöldségleves. Lehet imádni valóan egyszerű, szeretni valóan kifinomult, megnyugtatóan ismerős, izgalmasan egyedi, mert mindenki másként főzi, és mégis mindenki egyformán.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!