Facebook hozzászólás
1 310

PAGODASALÁTA

Karfiol és saláta, azaz furcsa, finom és egyszerű

A pagoda karfiol, az egy olyan dolog, amivel meg lehet színesíteni egyszerű étkeinket. Steffel Csaba elsősorban salátákba és köretekbe ajánlja, hogy a nem mindennapi formája is érvényesüljön. Egyéb iránt romanesco (római) brokkoli névvel is illetik a nagyvilágban, eredete a XVI. századig vezethető vissza. Az elnevezéseire utalva, íze a brokkoli és a karfiol között helyezkedik el, de enyhébb, ,„szeretehetőbb” aromával; állagát tekintve, „keményebb”, ezért nehezebben lehet szétfőzni (de biztos van aki ez is megoldja) és könnyebben elérhetjük a sokat emlegetett kellemes roppanós állagot.

Pagodasaláta, Kép: orultenjoetelek
Kép: orultenjoetelek

Hozzávalók:

Elkészítés:

A pagoda karfiolt rózsáira szedjük, a nagyobb darabokat el is felezhetjük, majd forrásban levő, sós vízben, finom, roppanósra főzzük és gyorsan lehűtjük.

4-5 evőkanálnyi olívaolajat, a mézet és a citromlevet, chili pehellyel, egy pici frissen reszelt szerecsendióval és sóval alaposan összekeverjük.

A feldarabolt koktél paradicsomot, a karfiolrózsákat és a kis kockára vágott füstölt sajtot  beleforgatjuk az öntetbe, majd tálalás előtt legalább 20 percet hűtőben pihentetjük.

Jó étvágyat kíván hozzá az őrülten jó ételek specialistája:

Steffel Csaba

Selymes karfiol-krémleves parmezánnal

Karfiol-krémlevesleves, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Húsleveskészítésből maradt egy fél fej karfiolom, ami már napok óta mosolyog rám a hűtőből. Reggel rájöttem, hogy most kell felhasználnom egy osztrák levestippet, és nem csalódtam! Itt az eredmény, én csak a parmezánnal turbóztam.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!