Facebook hozzászólás
645

Karfiol lengyelesen

Amikor szezonja van a karfiolnak, vagy szezonon kívül nem túl drága, érdemes tartani a hűtőben karfiolt, mert nagyon változatosan használhatjuk fel. Nemcsak leves készülhet belőle, hanem főétel is.

Karfiol, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 fej hófehér, tömör karfiol
zsemlemorzsa ízlés szerinti mennyiségben
2-3 dl 20 %-os tejföl
olaj

szerecsendió

Elkészítés:
A karfiolt nagyobb rózsákra szedem, alaposan átnézem, nincs-e benne kártevő, megmosom, és sós vízbe teszem főni. Amikor megpuhult (de nem péppé főtt!), szűrőkanállal átraktam egy sütőtálba, alaposan megszórtam az előzőleg olajban megpirított prézlivel, gazdagon meglocsoltam tejföllel. A zsemlemorzsa mennyiségénél érdemes előre gondolkozni: ha valaki olyan beállítottságú, mint én, hogy képes a tűzforró pirított prézlit suttyomban alaposan megdézsmálni, inkább előrelátóan többet pirítson, mint amennyi a karfiolra kell. 200 fokos sütőben átforrósítottam. Tálaláskor még meg lehet hinteni egy kis zsemlemorzsával. Köretnek is kiváló, de önálló ételként is bármikor jöhet!

Téli karfiolsaláta
Sok helyen látni a piacon karfiolt, nem olyan vészes az ára, érdemes tartalékolni belőle a hűtőben, mert bármikor elővehetjük, ha egy salátára vágyunk, de persze leves is nagyon rövid idő alatt készíthető belőle. Az ünnepek körüli nagy evészetek után jól jön egy könnyű saláta recept mindenkinek.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!