Facebook hozzászólás

Karfiolos krokett

A karfiol ősszel olcsó, egészséges alapanyag, érdemes szezonjában minél többféle ételt készíteni belőle. Reform módon táplálkozók még pizzát is készítenek belőle, mi megelégszünk egy fincsi karfiol ropogóssal.

Karfiolropogós, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
80 dkg karfiol rózsáira szedve
1 db vöröshagyma felaprítva
2 evőkanál vaj
1 db zsemle áztatva, kinyomkodva
1 dl tejföl
2 db tojás
1 kávéskanál tengeri só
1 kávéskanál szerecsendió
3 evőkanál tönköly barna liszt
-3 evőkanál tönköly zsemlemorzsa
olívaolaj a sütéshez

Elkészítés:

A karfiolt vízben puhára főzzük, majd lecsorgatjuk és villával kis darabokra nyomkodjuk. Olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a zsemlét, a tejfölt és a karfiolt, összedolgozzuk. Ütünk bele egy tojást, ízesítjük, és kroketteket formázunk belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és kisütjük forró olajban.

Fetás karfiol saláta, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

 

 

 

Ha ez az üde fetás karfiol saláta is érdekel, kattints a képre a receptért!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!