Facebook hozzászólás

Kaszinótojás

A hidegtálak elengedhetetlen tartozéka a jó kaszinótojás, amit nem is olyan nehéz elkészíteni. Nem lesz olyan, mintha profi hidegkonyhán készült volna, mert lehet, hogy még annál is finomabb lesz!

Kaszinótojás, Kép: Hajós Ágnes
Kép: Hajós Ágnes

Hozzávalók 10 db-hoz:

5 tojás
1 ek mustár
5 dkg sűrű krémsajt
1 kis csokor petrezselyem
1 szardellafilé
só, frissen őrölt bors
1 tk majonéz
A tetejére:
1 tk majonéz
2 ek tejföl
1 csipet só
3 tk zselatin
A tálaláshoz:
Salátalevelek, franciasaláta
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, kihűtjük. Hosszában félbevágjuk, a sárgájukat egy tálba kaparjuk. Hozzáadjuk a mustárt, szétnyomkodott szardellát, apróra vágott petrezselymet, majonézt, sót és szép adag frissen őrölt borsot. Simára keverjük (nyomózsákba töltjük) és elosztjuk a tojássárgák helyén.
Egy tálon elrendezzük a salátaleveleket és némi franciasalátát, töltött felükkel lefelé elrendezzük rajta a tojásokat.
A zselatint felforrósítjuk 3 ek vízzel, addig kevergetjük, míg az összes szemcse feloldódik. A majonézt, tejfölt és sót simára keverjük a zselatinos vízzel, óvatosan kanállal elosztjuk a tojások tetején. Pár percre hűtőbe toljuk, míg megdermed, majd piros arannyal díszítjük a tetejét.

Halpástétom – hidegtálakhoz is
Nemrég egy fogadáson találkoztam ezzel a finomsággal – a modern hidegkonyha egyik remekeként. Nagyon egyszerű elkészíteni, és akár uzsonnára is adhatod!
Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ki fogunk tikkadni ettől a hőhullámtól!

Egész héten nem lesz vége a már lassan egy hete tartó kánikulának, sőt! A nagy meleg a hétvégéig kissé még…

Akár napszúrást is kaphatunk a melegben!

A hétvégi kánikula nemcsak, hogy tovább folytatódik a következő napokban, hanem még fokozódik is! Egész héten marad…
1 / 1 485

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

Sztárszakácsaink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!