Facebook hozzászólás

Katalán paradicsomos kenyér

A katalán konyha egyik gyöngyszeme, holott elkészítését talán még receptnek sem merném nevezni. Egy ötlet, ami egy finom bagettből, édes, érett paradicsommal csodás étel.

Katalán paradicsomos kenyér, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók:
friss bagett
érett, édes paradicsom
extra szűz olívaolaj
nagy szemű tengeri só

Elkészítés:
Vágjuk a bagetteket tíz centis darabokra, majd felezzük el. Száraz serpenyőben, kenyérpirítóban vagy grill lapon pirítsuk meg mindegyiket. Vágjuk félbe az érett paradicsomot, és addig dörzsöljük a vágott felével a bagetteket, míg csak a paradicsom héja marad a kezünkben. Csepegtessünk rá néhány csepp olajat, hintsük meg a sóval, és már ehetjük is.

Spárgás, sonkás spagetti
Itt a spárga szezon, már csak egy kevés jó minőségű sonkára, egy kevés tejszínre és sajtra van szükségünk, hogy egy ínycsiklandó ebédet állítsunk össze ezekből a remek alapanyagokból.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Anya, kérem előre a jussomat!

Nemcsak a terhesség alatt, a tervezési időszakban is érdemes fokozni a folsavbevitelt! Vajon miért van az, hogy egy…

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…
1 / 1 491

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

HÍREK

1 / 1 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!