Facebook hozzászólás
577

Kelbimbós krumplileves gyulai kolbásszal

Kevés olyan ételalapanyag van, amelyből annyi minden lehetne készíteni, mint a krumpliból. Ezért aztán tulajdonképpen elmondható, ha krumpli van otthon, biztosan nem maradunk éhesek.

 

 

Fotó: Konyha & Fürdő/Bartos Gyula

Hozzávalók:

30 dkg kelbimbó,
30 dkg burgonya,
20 dkg répa,
1 zeller,
20 dkgulai kolbász,
1 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
só, bors.

Elkészítés:

A burgonyát, a répát és a zellert összedaraboljuk, lábasban pici olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott kolbászt. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult, hozzátesszük a félbe vágott kelbimbót, és az egészet még öt percig főzzük. Tálaláskor tejföllel és snidlinggel ízesítjük.

Burgonyafánk, a királyi köret
A burgonyafánkkal még gyerekkoromban ismerkedtem meg, amikor nagyanyám zseniális vadasait ezzel körítette. Emlékszem, ahogy a kis fánkocskák ügyesen forogtak az olajban, amikor az egyik oldaluk pirosra sült, készségesen átfordultak a másikra.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!