Facebook hozzászólás

Kenyérlángos, avagy a magyar pizza

Gyerekkoromban falun, egyenesen a kemencéből érkezett a tányéromba! Az asszonyok a heti kenyérsütés alkalmával készítették a maradék tésztából. Ma otthon is tudunk ilyen remek ebédet vagy vacsorát készíteni. Ez páratlan finomság új, profi szakács szomszédom alkotása! (Lám-lám, mire jó egy lakógyűlés!)   

Hozzávalók a tésztához: 

Kenyérlángos a tepsiben, Kép: Maltsik László
Kép: ML
  • 500 g liszt
  • 350 ml folyadék (50-50%-ban tej és víz)
  • 50 ml olaj
  • 25 g friss élesztő
  • 5 g cukor

Az élesztőt a langyos cukros folyadékkal felfuttatom, a liszthez adom, bele kerül az olaj és a só is. Intenzíven dagasztom (kb. 10 percig) majd amint elkezd a tészta hólyagosodni, langyos helyen kelesztem. kb. 20 percig. Ezután átgyúrom, és még pár percre visszateszem a “langyos helyre”.

A feltéthez:

350 g fött füstölt császárszalonna
300 g tejföl ( zsíros)
150 g sajt
1,5 fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

Kenyérlángos tányéron tálalva, Kép: Maltsik László
Kép: ML

A tepsi alját kikenem olajjal, a hagymát felszeletelem, a császárszalonnát apró kockára vágom. A felszeletelt hagyma 1/3 részét beleteszem a tepsibe majd rákerül a kb 1,5 cm vastagra nyújtott tészta. Ezt megkenem a tejföllel, rárakom a maradék szeletelt hagymát, a császárt majd ráreszelem a sajtot.
200 C-on kb. 30 percig sütöm (akkor a legjobb amikor a sajt elkezd enyhén pirulni a tetején)… és kész!

Jó étvágyat kíván: ML, a szerző!

Én adnék hozzá egy nagy pohár sört is! És ha kíváncsi vagy az én klasszikus hawaii pizzámra, semmi akadálya! 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

HÍREK

1 / 1 131

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!