Facebook hozzászólás
1 174

Kevert süti gyümölccsel

Sok pozitívuma van ennek a sütinek. Egyrészt az elkészítési ideje mindössze egy óra. Összeállításához elég egy edény. Ráadásul készíthetjük friss gyümölccsel, befőttel vagy fagyasztottal, mindenhogyan finom lesz.

Kevert sütemény, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
30 dkg rétesliszt
20 dkg szobahőmérsékletű vaj
20 dkg cukor
4 nagy tojás
3 dl tejföl
1 csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
kb. 50-70 deka tisztított, darabolt gyümölcs (meggy, cseresznye, sárgabarack, eper, ribizli, szilva, vagy bármi egyéb, akár vegyesen is)

Elkészítés:
A puha vajat keverőtálba tesszük a cukorral, és fehéredésig habosítjuk. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejfölt, végül pedig hozzákeverjük a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet is. Nagyobbacska tepsibe kanalazzuk a tésztát, rászórjuk a kiválasztott gyümölcsöt, kicsit bele is nyomkodjuk őket a masszába. A tetejét megszórjuk egy kis barnacukorral (én kókuszvirág cukrot használtam, elképesztő ízt adott a sütinek, melegen ajánlom mindenkinek, de természetesen anélkül is el lehet készíteni), és bedugjuk a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe. 35-40 perc alatt megsütjük, de mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával ellenőrizze le, átsült-e a közepe is.

Csokis villámsüti
Esküszöm, hogy 25 perc alatt elkészül! Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, már öntjük is a tepsibe, mehet az előmelegített sütőbe 20 percre, és kész!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!