Facebook hozzászólás
2 349

Kínai csirkeleves üvegtésztával – ahogy Márti szereti

Azért is szeretem a keleti konyhát, mert nagyon sok különleges íz tud párosulni valami egészen egzotikus kéjjel! Ez a leves mindent tükröz! Azt tudni kell, hogy a keleti konyhaművészetben nem a „leves-második-desszert” menürend a módi. Egyszerre tesznek ki minden fogást, a levest is, és mindenki abból „csemegézik”, amiből csak akar!

Hozzávalók az alapléhez:

  • 1 kg csirkemellcsont (vagy bármilyen csont!)
  • 1 cs újhagyma (vagy szívednek kedves bármilyen hagyma)
  • 1 kk apróra vágott friss gyömbér
  • 1 ek szójaszósz
Kínai csirkeleves pirosban tálalva, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Elkészítés:

Az összes alapanyagot tedd egy nagy fazékba, és lassú tűzön főzd 2-3 óráig. Hagyd ki kihűlni, majd lassan szűrd le. Minden kínai levesnek ez az alapja! (Annyit tarts meg, amennyi éppen kell, a többit nyugodtan fagyaszd le, és ha kell, csak kikapod a mélyhűtőből!)

Hozzávalók a csirkeleveshez:

  • 1l alaplé
  • 1 cs üvegtészta
  • 1 csirkemell
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg gépsonka
  • 5 dkg (fafül)gomba
  • 1 kis üveg bambuszrügy (vagy 7 dkg fehér répa)
  • 5 dkg sárgarépa
  • 1 ek szójaszósz
  • olaj
  • só, bors
Minden alapanyagot vágj vékony csíkokra. Az üvegtésztát áztasd be forró vízbe. Most elő a wokkal! Tégy bele kis olajat, pirítsd meg benne a csirkét, a sonkát, majd jöhet az összes többi zöldség, a szójaszósz, keverd meg jól, majd add hozzá az alaplevet, forrald fel, és ekkor tedd bele az üvegtésztát! Innentől te vagy a császárnő a konyhában, annyira finom!
Merülj el a keleti konyha titkaiban! Itt egy remek tojásos rizs receptje, ami a vegásoknak is lehet önálló fogás, de a legjobb garnérungok között is megállja a helyét!

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!