Facebook hozzászólás
207

Királyrák boros-fokhagymás mártással

Különleges alapanyagok, egyszerű recept – lenyűgözheti vendégeit                     

Hozzávalók: 1 kiló tisztított királyrákfarok, 30 deka baconszelet, 20 deka gombafej, 1 csomó snidling, 2 deci tejszín, 1,5 deci fehérbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, só, őrölt fehérbors.

Elkészítése: a rákfarkakat sózzuk, borsozzuk, majd mindegyiket egy-egy baconszeletbe tekerjük. Hatosával hurkapálcikára húzzuk őket, majd a nyársakat serpenyőben 2 evőkanál olajon megsütjük. Miután kiszedtük, a megmaradt zsiradékon megpirítjuk a gombafejeket. A mártáshoz az apróra vágott snidlinget a felolvasztott vajon kissé megfonnyasztjuk, rászórjuk a lisztet, amit rózsaszínűre pirítunk, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát, felengedjük a tejszínnel és a borral, s az egészet fölforraljuk. Tálra öntjük a mártást, ráhelyezzük a kisült rákokat és a gombafejeket. Rizzsel tálaljuk.

 A recept a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!