Facebook hozzászólás

Klári féle nagyon gyors szilvásgombóc o, o, o, ó…

Itt-ott a piacon még lehet kapni szilvát, de ha nem, vegyél mélyhűtöttet. Azt is nagyon jó lesz. Ez a gombóc egy turbós változat, ahogy egyik unokatestvérünk, Klárika készíti. Ügyes, nem kell hozzá a krumplival bajlódni. Ugorjunk neki!  

Silvás gombóc, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szilvát kimagozod. A cukot keverd össze a faféjjal. A vizet felforrósítod, és beledobsz 5 dkg vajat, majd kevergeted. Ha ismét forr, apránként hozzáadod a lisztet. Ezt is kevergeted egészen addig, amíg sima nem lesz. Ezután jöhetnek bele a tojások. Vedd elő a gyúródeszkát, lisztezd meg, és sodorj a tésztából hosszú rudat. Vágd 24 egyenlő részre. Alaposan lisztezd be a kezed. Nyomkodd szét a tésztát kerek kis darabokra. A szilvamagok helyére tegyél egy-egy kiskanál fahéjas cukrot, és egyenkén bugyoláld be őket egy-egy darab tésztába. Forró, sós vizben főzd ki a gombócokat. Ha feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal kapkodd ki, csepegtesd le, majd forgasd meg pirított morzsában. Azonnal tálald, de előtte szórj rá egy kis porcukrot! Jó étvágyat!

Hamvas szilvás-fahéjas lepény
Csodás őszies finomság, levesek mellé vagy csak úgy egy ráérős vasárnap délutánra. Puha, ám a szélein roppanós kelt tészta, friss gyümölccsel. Pammer Livi konyhájából fahéj illata terjed.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Itt a top 5 legnépszerűbb játék

Jellemzően 2-4 ezer forintot költenek játékra gyereknapon a magyar szülők. Legtöbben szabadtéri- vagy kreatív-, fejlesztőjátékot, illetve sporteszközöket vásárolnak - derült ki az…
1 / 137

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!