Facebook hozzászólás
6 024

Kókuszgolyó zabpehelyből

A kókuszgolyó sokak kedvence, észrevétlenül elcsipegetünk belőle akár 5-6 darabot is. Ezek bár kis falatok, szénhidrát tartalmuk mégis jelentős. Ez a változat azonban jóval egészségesebb, tekintve, hogy a kekszet zabpehelyre cseréljük, ami lassú felszívódású szénhidrát, a cukrot édesítővel váltjuk ki, és a szokásos tejszín helyett is 1,5 %-os zsírtartalmú tejet használunk.

Kókuszgolyó zabpehelyből, Kép: Fajcsák Sándorné
Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók:
20 dkg zabpehely
6 dkg kókuszreszelék (a forgatáshoz)
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál édesítővel készült házi lekvár
mandula aroma
édesítőszer
1,5 %-os tej, amennyitől összeállnak a golyók

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat összekeverjük (a kókuszreszelék kivételével), majd hozzátesszük a többi alapanyagot. Kézzel golyókat formálunk,majd megforgatjuk kókuszreszelékben.

Mennyei palacsinta egészségesen
A palacsinta teljes kiőrlésű lisztből készült, így mértékkel, de cukorbetegek is fogyaszthatják. Figyeljenek a töltelékre is!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!