Facebook hozzászólás
186

Kolbászos finomságok, reggelire, ebédre, vacsorára

Nincs is jobb, a padlásról frissen lekerült sonka, szalonna és kolbász illatánál. Leveseket, főzelékeket, tojásos ételeket, de még a süteményeket is pikánssá tehetjük egy-egy darabkával. Ha a kerítés nem is, de ezek a receptek most kolbászból vannak!

KOLBÁSZOS ZÖLDSÉGLEVES

Hozzávalók: 20 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 1 fej karalábé, 1 fej zeller, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 húsleveskocka, 1 evőkanál. liszt, pirospaprika, só, 10 dkg füstölt kolbász, 10 dkg kiskocka tészta.
Elkészítése: A zöldségeket karikára-kockára vágjuk, kevés zsiradékon fedő alatt kissé megpároljuk. Meghintjük a liszttel, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a felkarikázott füstölt kolbászt (de füstölt szalonnabőr éppúgy megbolondítja) és kis lángon főzzük. Amikor a leves elkészült, beleszórjuk a tésztát, ezzel még kb. 5 percig forraljuk.

KOLBÁSZOS RIZOTTÓ

Hozzávalók: 25 dkg rizs, só, bors, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt kolbász, 3 paradicsom, 3 evőkanál olaj, 5 dkg parmezán.

Elkészítése: A rizst megfőzzük. A lehéjazott kolbászt felkarikázzuk és 1 evőkanál olajon megpirítjuk. A felaprított vöröshagymát 2 evőkanál olajon megfuttatjuk, rádobjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a lecsepegtetett rizst. Tálaláskor a rizst körülrakjuk a kolbászkarikákkal és megszórjuk a reszelt parmezánnal.

KOLBÁSZOS BATYU

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 12,5 dkg margarin, 1 tojás, 1 kiskanál só; a töltelékhez: 20 dkg füstölt kolbász, 10 dkg reszelt sajt; a tetejére: 1 tojás, köménymag.

Elkészítése: A tésztához valókat összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, és hűtőszekrényben legalább 1 órát pihentetjük. Ezután 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk és háromszögeket vágunk ki belőle. A kolbászt karikákra szeljük. és a sajtot lereszeljük. Minden háromszögre kolbászkarikákat és reszelt sajtot teszünk, és a csücskeit összehajtva batyuvá formáljuk. A tetejét tojással megkenjük, köménnyel megszórjuk, és forró sütőben 200 fokon aranysárgára sütjük.

Jó étvágyat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!