Facebook hozzászólás
2 189

Könnyű fácánleves fürjtojással Józsi barátomtól

Józsi barátom – okkal – nagyon vigyáz a cukrára. Ezért szeretem náluk az ünnepi menüket, mert mindig valami „karcsúsító” költeménnyel készülnek. Legutóbb fácánból főtt leves volt az ebéd fénypontja! A fácán, a galamb, a gyöngytyúk levese egyszerűen gyógyszer a betegeknek is!  

Fácánleves fürjtojással, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

  • 1 db fácán
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis fej zeller
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 szem fekete bors
  • sáfrány,
  • 1 cs zellerzöld
  • 8 fürjtojás
Elkészítés:
Gondosan tisztítsd meg a madarat. Tedd hideg vízbe főni. Hagyd, hogy feljöjjön a sötét színű habja. Azt ügyesen szedd le róla, majd a főzővizet is öntsd ki. Na, ennyi a veszteség…

Tipp!
A fűszereket tedd gézzacskóba vagy teakosárba, így a végén könnyen, egyszerre tudod kivenni!

Csap alatt alaposan mosd le a fácánt, és most jön a művészet! Ismét jöhet egy fazék, bele a madár, öntsd fel tiszta vízzel. Tedd fel ismét főni! Rakd bele a fűszereket, majd a felaprított, illetve csíkokra vágott zöldségeket, és az összekötözött zellercsokrot. Lassú tűzön hagyd gyöngyözni a levest addig, amíg a hús puha nem lesz. Levesszük a lángról, majd óvatosan jénaiba szűrjük. A fácánhúst lefejtjük a csontokról, és csíkokra vágjuk.A zöldségeket külön tálba tesszük, így mindenki mindenből annyit, és azt vesz, amennyit és amit szeret! Tégy minden tányérba – ízlés szerint 1-2 – fürjtojást, és kanalazd rá a forró levest! Kínáld hozzá a gusztusos főtt zöldségeket! Jó étvágyat!

Tudod milyen, ha egy fácán összetalálkozik egy-két aszalt szilvával? Itt megmutatom! 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!