Facebook hozzászólás

Konyakos májpástétomom

Nem kell Strasbourgig elmenni, ha egy jó májpástétomot szeretnél enni! Ez a recept igazán jó kis kirándulás az ízek világába! Hát még ha egy kis kupica nem a pástétomba kerül, hanem a poharadba! 

Konyakos májpástétom, Kép: gallicoop.hu
Kép: gallicoop.hu

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg pulykamáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ½ fej lila hagyma
  • 8 evőkanál kacsazsír
  • 1 szál rozmaring
  • 1 kávéskanál só
  • 1/2 kávéskanál őrölt fehér bors
  • 1,5 dl minőségi konyak
  • 1,5-2 evőkanál méz

Elkészítés:

A májat öblítsük át hideg vízben, és aprítsuk 2 cm-es darabokra. Négy evőkanál kacsazsírban pároljuk üvegesre a felaprított vöröshagymát. Dobjuk bele az összezúzott fokhagymát, majd pirítsuk tovább még 2-3 percig. Ezután adjuk hozzá a májat, majd pároljuk néhány percig, mielőtt hozzáadnánk a felaprított rozmaringot. Locsoljuk meg a konyakkal, adjuk hozzá a mézet. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint, majd hat-nyolc perc alatt főzzük készre, amíg az alkohol teljesen elpárolog.

Ha kész, akkor vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. A fél lila hagymát kockázzuk fel, szórjuk a turmixgépbe, majd kanalazzuk rá a májas masszát, és turmixoljuk krémesre. Kanalazzuk át egy mázas cserépedénybe a kész pástétomot. Olvasszuk meg a maradék kacsazsírt, és öntsük le vele a pástétomot, majd tegyük hűtőbe egy napra.

Kedvencünk, a máj
Enni vagy nem enni, ez itt a kérdés? Mármint a belsőségek közül a májat. Tudvalévő ugyanis, hogy a máj a szervezet méreganyagainak kiszűrésére szolgáló szerv, és mint ilyen, nem biztos, hogy túlságosan egészséges.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…
1 / 1 487

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!