Facebook hozzászólás
1 268

Rósejbni másképp

Tepsis burgonyakorongok

A legjobb sült krumpli, amit valaha készítettél! A puha és ropogós textúrák keveredése csak kiemeli a burgonya finom ízét. Köretként látványos, önálló fogásként laktató.

Hozzávalók: 

2 kg burgonya
15 dkg olvasztott vaj vagy kacsazsír, libazsír
1-2 tk só
1 tk frissen őrölt bors
3 tk apróra vágott rozmaring vagy oregano

Tepsis burgonyakorongok Fotó: Pinterest
Tepsis burgonyakorongok Fotó: Pinterest

Elkészítés:

Pucold meg a krumplit, majd úgy nevezett mandolin szeletelő segítségével (vagy késsel) vékonyan szeleteld fel.
A nedvességet itasd le róla. Tedd egy tálba, öntsd rá a zsiradékot, szórd meg a fűszerekkel és alaposan forgasd át. Pat szárítsa meg a burgonyát papírtörlővel.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsibe szépen állítsd bele a szeleteket.
Süsd kb. egy órán át, vagy amíg a burgonya aranyszínű és ropogós nem lesz. Díszítsd egy kis friss fűszerrel és azonnal tálald.

Tipp: Isteni édesburgonyából is. Ha önálló fogásként adod, kínálj mellé fűszeres tejfölt, vagy sajtszószt.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!