Facebook hozzászólás

Körte-savanyúm

Tobzódok ősszel a piacokon. A rengeteg színes, illatos gyümölcs szemnek-szájnak egyaránt elkápráztató! Kedvenc biozöldségesem rengeteg friss zöldséggel lát el, de a hétvégére valami más szerettem volna, olyat, aminek gyümölcs az alapja. Így született meg ez a körtés finomság, amit például sültekhez szeretek kínálni.   

Érett körték, Kép: pixabay
Érett körték, Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 2 kg keményebb körte
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek 20%-os ecet
  • 3 dl (bio) almaecet
  • 1 kk benzoesavas nátrium

Elkészítés:

Készíts egy nagy tálba egy liter vizet, és öntsd hozzá a 20 százalékos ecetet. Alaposan mosd meg a körtéket, hámozd meg, magházát kanyarítsd ki, és vágd szép cikkekre. Az így feldolgozott körtét dobd a már odakészített ecetes vízbe. Öntsd egy lábasba a borecetet és a cukrot. Szűrőn vagy salátaszitán csöpögtesd le a körtéket, és dobd a lábosba. Pár percig főzd, és kész!

Sültekhez egy andalúz ötlet!
Az ibériai félsziget legdélibb részéből származik ez a recept. Ott még igazi nyár tombol! Szeptember lévén használjuk ki a szezon fincsiségeit! A most szüretelt, friss, szabadföldi salátának nincs párja! Egy jó kis finom sülthöz ez a saláta biztosan elnyeri vendégeid tetszését!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

HÍREK

1 / 1 140

Saláták

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!