Facebook hozzászólás
7 925

Körtével és vörösborral sült máj

A legtöbben rántva vagy resztelve készítjük a csirkemájat, legfeljebb még pástétomot készítünk belőle, pedig van ennél sokkal kifinomultabb módja is az elkészítésnek. Körtével és vörösborral készült ez a változat.

Körtével és vörösborral sült máj, Kép: Hajós András
Kép: Hajós András

Hozzávalók 4 főre:

50 dkg csirkemáj
10 dkg vaj
2 nagy ág kakukkfű
Só, frissen őrölt bors
4 ek méz
4 körte
1,5 dl vörösbor
Elkészítés:
A csirkemájat falatnyi darabokra vágjuk, villával alaposan megszurkáljuk. A körtéket egy centi vastagra szeljük, a magházat kivágjuk. A vajat közepes lángon felforrósítjuk, a körték mindkét oldalát két percig sütjük benne, félretesszük, melegen tartjuk.
A májakat megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleivel. A vajban készre sütjük. Lassabban megy, mint olajban, de az eredmény isteni lesz! A lényeg, hogy belül rózsaszín és szinte krémes maradjon. Ezt is félretesszük és melegen tartjuk.
A szószt átszűrjük egy kis lábasba, hozzáöntjük a mézet és a vörösbort. Beforraljuk a harmadára. Tálaláskor a körteszeleteket egy tányérra sorakoztatjuk, ráhalmozzuk a májat és megcsorgatjuk a szósszal. Azonnal tálaljuk.

Házi csirkemáj pástétom Mariann konyhájából
A bolti, adalékanyagokkal telepakolt májkrémek helyett kis időráfordítással készíthetünk isteni finom házi májpástétomot. Egyszerű az elkészítése, többféleképpen lehet ízesíteni, mindenkinek az ízlése szerint.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!