Facebook hozzászólás

Kukoricaleves

Nyáron, amikor van friss kukorica, készítsük abból, a többi időszakban megfelel a konzerv is. Bátran ízesítsük úgy, ahogyan szeretjük, lehet kicsit csípős, fűszeres, az is nagyon jól áll a kukoricának.

Kukoricaleves, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók:
1,5 l erőleves
15 dkg konzerv kukorica (vagy friss főtt kukorica)
1 evőkanál száraz fehérbor
1 szál póréhagyma
1 evőkanál kukoricaliszt
bors, só
2 tojás
15 dkg tej- és gluténmentes sonka
Elkészítés:
Az erőlevest felforraljuk, majd hozzáadjuk a kukoricát, sózzuk, megborsozzuk, majd hozzákeverjük a fehérbort. Sűrítjük a levesünket: a kukoricalisztet elkeverjük egy kevés vízben, és folytonos kevergetés közben a levesbe öntjük. Felforraljuk, amíg a leves be nem sűrűsödik, majd kis lángon tartjuk tovább. Ezalatt elverjük a tojást, és vékony sugárban a levesbe keverjük. Ezután beletesszük a hagymát.
Tálaláskor minden leveses csészébe kevés, vékony csíkokra vágott gépsonkát teszünk, erre öntjük a forró levest.

Kukoricás muffin
A muffin nem olyan rég hódított teret kis hazánkban, és viszonylag kevesen készítik sósan. Pedig a sós változat is kitűnő, rendhagyó és remek körete lehet akár húsoknak is, de simán el tudom képzelni tepsiben sütve, felkockázva is.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

HÍREK

1 / 1 152

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!