Facebook hozzászólás
7 247

Kukoricapogácsa

Egy kis pogácsa mindig jól jön! Az a cukrászda, amelyik nem tud jó pogácsát készíteni, az már ne is próbálkozzon nálam! Az ugyanis nem nehéz, de odafigyelést igényel! A szikkadt, szögletesre vágott darabokat pedig egyenesen ki nem állhatom! Ez a kukoricás változat viszont egyenesen nyerő!

Pogácsa, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

Hozzávalók:

Elkészítés:

Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük, meghámozzuk és összetörjük. Az így elkészített burgonyát összegyúrjuk a kukoricaliszttel, a tojással, a tejföllel, a sóval a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen letakarva egy órán át kelesztjük. Lisztezett deszkán kétujjnyira kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Most pihentetjük újabb 30 percet egyenként mindegyik tetejét tojással megkenem. Közepesen meleg sütőben készre sütjük. Jó étvágyat!

Márti világbajnok kolbászos kiflije
Ezt a receptet anyukámtól tanultam, és bizton állítom, soha sós sütivel ennél nagyobb sikert még nem arattam. Nincs családi, baráti vagy éppen karácsonyi összejövetel, ami ne úgy kezdődne, hogy … és akkor a Márti süt KÉT adag kolbászos kiflit. Mentünk már nem egyszer úgy buliba, kerti partira, hogy külön kérték, italt ne is vigyünk, csak én süssem meg a kiflijeimet! Én pedig kis kosárkámban boldogan viszem – mint Piroska a nagymamához a kalácsot – ezt a páratlanul remek sós sütit! Ígérem, nem fogtok csalódni!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!