Facebook hozzászólás
576

Kukoricás goffri

Mindenki imádja a főtt kukoricát, egy kis sóval magában eszik. Pedig ez a zöldség rengeteg lehetőséget rejt magában. Mutatunk egy szokatlan ötletet.

Kukoricás gofri, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

30 dkg liszt
2 tojás
4 dl tej
fél csomag szárított élesztő
20 dkg  kukorica (konzerv, vagy főtt, csőről levágott)
pici só

A mártáshoz:

2,5 dl tejföl
pici só
2 gerezd fokhagyma
reszelt sajt
petrezselyemzöld

Elkészítés:

A 4 dl tejet meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt, ha kissé felhabosodott az élesztő, hozzáöntjük a liszthez, melybe belekevertük a sót és a 2 tojást, alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a kukoricát. A gofrisütőt felmelegítjük. Picit megkenjük olajjal, és adagokban kisütjük a gofrikat. A mártáshoz a tejfölbe reszeljük a sajtot és a fokhagymát, sóval és petrezselyemmel ízesítjük.

 

Főtt kukorica, ahogyan Éva készíti
Nyilvánvalóan mindenki képes megfőzni néhány cső kukoricát forró vízben, ehhez kétség sem fér. A kérdés inkább az, hogy az a kukorica élvezhető lesz-e, vagy kemény, fognyűvő fogásként kell vele megküzdenünk? Megmutatom, én hogy készítem a főtt kukoricát, és nyugodtan mondhatod, hogy ez olyan egyszerű, mint Kolumbusz tojása.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!