Facebook hozzászólás
659

Lazacfilé színes cukkiniágyon, tormás ricottával

Pazar párosítás a lazac és a ricotta – állítja az őrülten jó éltelek tudója. Steffel Csaba szerint ez a gyors étel, jól összehangolva, nagyon finom. Egyetlen egy baj van vele…, ugyanilyen gyorsan el is fogy! A sóval pedig csínján kell bánni! A recptből mindjárt megtudod, hogy miért? 

 

Lazac ricottával, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés: 

A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és grill serpenyőben szépen megsütjük. A cukkinit előbb felkarikázzuk, aztán csíkokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, hosszában félbe vágjuk, majd a zöldségpucolóval szép vékony szalagokat vágunk belőle. Egy nagy serpenyőben olívaolaj és vaj keverékén elkezdjük pirítani a cukkini csíkokat, aztán amikor, már kezd pirulni, hozzáadjuk a répaszalagokat és együtt pirítjuk tovább.

Egy jó tanács:
Kicsit kevesebb sót rakjatok a zöldségekre, mint én, mert lebuktok, hogy szerelemesek vagytok!

A fokhagymát szintén vékonyka csíkokra vágjuk, és az utolsó percekben ezt is a cukkinihez adjuk, tálalás előtt megsózzuk, durvára vágott petrezselyemmel frissítjük. A ricottát, egy evőkanálnyi olívaolajjal és a tormával kikeverjük, szükség szerint sózzuk. Ha ezekkel mind megvagyunk, akkor szépen kitálaljuk, aztán jóízűen befaljuk. Mind.

Részeges kapros-tonhalas farfalle
Amikor megemlítettem, hogy tonhalas tésztát kívánok, szinte egyből jött a kérdés, – és hol veszel most tonhalat? Honnan, honnan…, ott a konzerv – mondja Steffel Csaba. Az a lényeg, hogy ne aprított és ne olajos legyen! Légy ügyes, ne főzd szét, csak melegítsd jól össze. Ennyi a trükk.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!