Facebook hozzászólás

Lecsó és csusza, avagy kettő az egyben

Ez tipikusan az a pillanat, amikor nem tudsz dönteni mit is ennél. …lecsót? …túrós csuszát? Itt áll Steffel Csaba férfiasan jó megoldása! 

Lecsós túrós csusza, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávaló:

Elkészítés:

A csuszatésztát kifőzzük. Lecsót készítünk; a vöröshagymát félkarikákra vágjuk, sertészsíron üveges sütjük. A paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk és a hagymához adjuk, megsózzuk, és egy kevés őrölt köménnyel ízesítjük, majd kívánt puhaságúra pároljuk, arra ügyelve, hogy túl sok leve ne maradjon. (A kömény nem fűszere a lecsónak, de el sem rontja, ennek az ételnek, pedig kimondottan jót tesz.)  A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy pici zsíron szépen megpirítjuk, aztán pörcöket egy tálkába kiszedjük. A fokhagymát szép aprókockákra daraboljuk. A szalonna pirításánál visszamaradt zsíron, átmelegítjük, finoman megpirítjuk a kifőtt csuszatésztát, közben beleszórjuk az fokhagymát, vigyázva, hogy meg ne égjen. Tálalás előtt a tésztát összeforgatjuk a lecsóval, tányérra halmozzuk, rámorzsoljuk a túrót, és a tetejét a szalonnapörccel koronázzuk. Jó érvágyat!

Karalábé és levese szeretettel
Egy jó kis tartalmas leves, így egyszerűen, mint a hétköznapokon, nincs benne semmi különleges, pláne nem extra… (talán csak egy kis szeretet – Steffel Csaba szerint. Igen itt a karalábé szezonja, fogjunk gyorsan hozzá!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

HÍREK

1 / 1 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!