Facebook hozzászólás
1 206

Lecsós, gombás csirke

Lám, lám, mire jó a nyáron eltett házi lecsó! Ha van néhány szem gombánk – vagy cukkinink, egy darab brokkolink akár -, csodás csirke ételt varázsolhatunk az asztalra percek alatt.

Lecsós, gombás csirke, Kép: Kandikó Judit
Kép: Kandikó Judit

Hozzávalók:

1 üveg lecsó (nálunk saját készítésű volt)
4-5 fej gomba
1 kis fej hagyma
1 egész csirkemell filé
só, bors
barnarizs
2 ek olaj

Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, majd mikor kevés olajon üvegesre párolódott, a kockákra vágott csirkemellet hozzáadva fehéredésig pirítjuk azt.
Ekkor jöhetnek a fűszerek és a lecsó alap. Mielőtt a hús teljesen készre párolódna, a gombát vékony szeletekre vágva hozzáadjuk, és még pár percig főzzük fedő alatt. Barna rizzsel vagy nokedlivel tálaljuk.

Fosszuk ki a hűtőt, főzzünk isteni tésztát!
Mindenkivel előfordul, hogy fogalma sincs, mit főzzön, és a készletei is leapadtak. Ilyenkor körül kell nézni a hűtőben, és a fantáziánkra hagyatkozva összedobni egy maradékokat hasznosító tésztaszószt.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!