Facebook hozzászólás

Lekváros bukta

A lekváros bukta hungarikum. Egy pillekönnyű kelt tészta csodás lekvárral töltve. Elkészítése nem lehetetlen küldetés, neked is sikerülni fog!

Hozzávalók: 

Lekváros bukta, Kép: femina.hu
Kép: femina.hu

50 dkg liszt
5 dkg cukor
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl tej

5 dkg vaj
kemény lekvár a töltéshez

Elkészítés:

A hozzávalókat kenyérsütő gépben megdagasztottam, majd lisztezett gyúrólapra húztam és átdolgoztam. Ujjnyi vastagra nyújtottam, és olyan téglalapokra vágtam őket, amik csaknem olyan szélesek, mint amilyen hosszúak. Hosszanti tengelyükre középen lekvárt tettem – ne essünk túlzásba, a sok lekvár biztosan kifolyik a tésztából, és csak bosszúságot okoz -, majd a téglalap rövidebb oldalát ráhajtottam a lekvárra, mintegy lezárva a bukta végét. Ezután hosszanti irányból támadtam: a felső harmadot ráhajtottam a lekváros részre, majd ezt a dupla részt alulra hajtottam. A bukták tetejét megkentem olajjal, és 180 fokos sütőben pirosra sütöttem.

Amit a lisztekről tudnod kell
Jó kelt tészta készítéséhez elengedhetetlen a jó minőségű liszt. De milyen? Cikkünkkel a választásban szeretnénk segíteni azoknak, akik liszt ügyben még nem eléggé tájékozottak.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!