Notice: Undefined index: action in /home/eletforma/public_html/wp-content/themes/publisher-child/views/general/post/style-10.php on line 13
Facebook hozzászólás

Lencseimádó cinkotai barátnőm újévi fasírtja

Lencsebaba szemű barátnőm, Zsuzsi minden újévre kitalál valami nagyon finomat. Most beújított, és a sok-sok szerencsehozó leves után előállt ezzel a fasírttal. Annyira jól sikerült, hogy én például mindenféle köret nélkül ettem! Mellesleg karcsúsító menü! Győződj meg róla!

Lencsefasírt, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

 

Elkészítés: 

A lencsét előző este, de leglább két órán át áztatni kell. Ha szerencséd van, ha konzervből dolgozol, mert akkor erre nincs szükség.

Márti lencselevese, hogy sok pénzed legyen!
Az biztos, hogy a lencse élettani  hatása jobb, mint a babé vagy a borsóé. Ez legrégebbi kultúrnövényünk, Közép-Európában már a kőkorszakban ették – írja a Wikipedia! És aki tényleg gazdag lesz, az feltétlenül szóljon!

Áztasd tejbe a szikkadt zsemlét. Sós vízben főzd puhára a lencsét, majd tedd turmixba, és pépesítsd. Vágd apróra a petrezselymet, majd kockára a hagymát, és az utóbbit pirítsd meg olajon. Ha jó zsemleszínű, add a lencsepéphez, ízesítsd sóval, borssal, paprikáva, majd add hozzá a tojásokat. Egyet keverj rajta, és jöhet a kinyomkodott, darabokra tépkedett zsemle. Az egészet sűrítsd be a liszttel, majd borítsd bele a petrust. Na, most jól keverd össze, nagyjából egy húsból készülő fasírtmassza állagéhoz kell hasonlítania. Ha kész, a hagyományos módon formálj belőle kis gombócokat. Mindegyiket forgasd meg zsemlemorzsában, majd süsd ki forró olajban. Mindennel tálalhatod, mint a hagyományos fasírtot, de ha csak így eszed, magában, akkor is tápláló, és a mérleg mutatója sem ettől ugrik majd ki alattad. Legyen szerencséd!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Notice: Undefined index: action in /home/eletforma/public_html/wp-content/themes/publisher-child/views/general/post/style-10.php on line 532

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!