Facebook hozzászólás

Lengyel káposztás pirog

Oroszországon kívül a többi szláv konyhában is ismert étel a pirog, amely egy kelt tészta. A megtöltött tésztát olajban sütik ki. Tölteléke változatos, Zoltán most káposztával készítette.

Hozzávalók a tésztához:

75 dkg liszt
2 tojás
2 dl víz
2,5 dkg vaj

Hozzávalók a töltelékhez:

30-40 dkg savanyú káposzta
2 fej hagyma
10-15 dkg füstölt szalonna
só, bors, kömény, babérlevél
víz és fehérbor
a tálaláshoz 3-4 fej vöröshagyma, szalonnakockák

Recept: Húsimádó

Empanadas áfonyás-darálthúsos töltelékkel nyito
Empanadas áfonyás-darált húsos töltelékkel

 

 

 

Mutatunk egy spanyol változatot is, amely sütőben sül, nem olajban. Receptje a képre kattintva elérhető.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

HÍREK

1 / 1 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!