Facebook hozzászólás
1 215

A legjobb immunerősítő

Tejszínes fokhagymakrémleves

Ha randira készülsz, napold el ennek a levesnek az elkészítését, de tartós kapcsolatbamn már vállalható – ha mindketten esztek belőle. Igazán isteni és percek alatt elkészül.

Hozzávalók

  • 1 kis fej fokhagyma
  • 3 ek vaj
  • 1, 5 l zöldségleves/alaplé
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 ek étkezési keményítő
  • só, bors 
Fokhagymakrémleves Fotó: Pinterest
Fokhagymakrémleves Fotó: Pinterest

Elkészítés

A fokhagymát gerezdekre szedjük, megpucoljuk, présen átpasszírozzuk (vagy késsel apróra vágjuk). Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a fokhagymát és folyamatos kevergetés mellett – mert hamar meg tud égni – kicsit dinszteljük, majd felöntjük az alaplével és mehet hozzá a só és a bors is. Kb. tíz percig főzzük, épp, hogy felforrjon, majd jöhet bele a tejszín, de ezzel már ne forraljuk. Botmixerrel selymesítsd! Van, aki így szereti, ha te sűrűbbre vágysz, az étkezés keményítőt keverd ki kevés hideg vízzel és add a leveshez, ettől szép fénye is lesz. Tetejére mehet frissen őrölt bors és valami zöld, ha van otthon: petrezselyem, zsálya, kakukkfű.

Tipp: Vajas és/vagy sajtos pirítóssal a legfinomabb. Adhatsz hozzá krutont is, ami készen is kapható, de bármilyen péksüteményből, kenyérből elkészíteheted te is: darabold fel, spriccelj rá olajat és tedd a sütőbe, vagy pirítsd serpenyőben.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!