Facebook hozzászólás
1 524

Libaaprólék leves

Egy jó, forró húslevestől mindenki elalél, nincs annál jobb a nyirkos, hideg novemberi időben. Meg aztán itt van Márton napja is, illendő tehát, hogy a hagyományoknak megfelelően kényeztessük magunkat. A libaleves egyébként egyszerű húsleves, nyilvánvalóan attól liba, mert libahús van benne. Nem érdemes nemesebb részeket belefőzni, a combot, mellet hagyjuk meg a sülthöz, a levesbe megfelel a liba háta, szárnya, a zúzája, nyaka, szíve, lába.

Libaleves, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 kg libaaprólék
fél kiló leveszöldség (sárgarépa, fehér répa, vöröshagyma,
kelkáposzta, zeller, karalábé)

néhány szem egész bors
a tálaláshoz lúdgége tészta

Elkészítés:

A jól megmosott aprólékot hideg vízbe tesszük fel főni, két teáskanál sóval felforraljuk, majd egész kicsire vesszük alatta a lángot. A habot szűrővel eltávolítjuk a tetejéről. Úgy egy órányi főzés után bezöldségeljük, és további másfél-két órán át főzzük úgy, hogy éppen csak gyöngyözzön a leves. Ha a hús megpuhult, kanalanként merve a levest, leszűrjük. Érdemes a keletkezett, és esetleg túl sok zsírt leszedni a tetejéről.

Átfáztál? Íme 5 leves recept, mely garantáltan felmelegít!
Hazánkban szinte elképzelhetetlen az ebéd, esetleg a vacsora leves nélkül. A leves, mint az étkezés bevezetője, étvágykeltő és étvágyfokozó hatású. Ráadásul nagy hidegben percek alatt felmelegít bennünket.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!