Facebook hozzászólás

Libanoni saláta keménytojással

Ennél egyszerűbb saláta kevés van, csak egy fejes saláta, petrezselyem és néhány fűszer kell hozzá, hogy egzotikus, különleges ízű finomságot tálalhassunk.

Fejes saláta, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
egy fej saláta
1 csokor petrezselyem
12 szem fekete olívabogyó
1 evőkanál mazsola
1 csipetnyi őrölt római kömény
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál őrölt paprika
4 érett paradicsom
4 evőkanál olívaolaj
4 tojás

Elkészítés:
A salátaleveleket és a petrezselymet – amit csak durva darabokra tépünk, nem vágunk apróra – salátástálba tesszük, hozzáadjuk a kimagozott olívabogyókat, a gerezdekre vágott paradicsomot, a langyos vízben megáztatott mazsolát. Jöhet rá a kömény és az őrölt paprika. A sót elkeverjük a citromlében, beletesszük az olajat, ráöntjük a salátára, és alaposan összekeverjük. A gerezdekre vágott kemény tojással tálaljuk.

Így turbózd fel magad tavaszra!
Lassan, nagyon lassan lesz vége az idei télnek. Apró reménysugár, hogy egyre hosszabbak a délutánok, később sötétedik, így érdemes már úgy tervezni a napokat, hogy kis időt eltölthessünk a friss levegőn is. A bezártság hónapjai után viszont minden szempontból szükség van némi megújulásra, egyszerűen kell, hogy felfrissítsük magunkat, a szervezetünket.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

Saláták

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!