Facebook hozzászólás
454

Líbiai darasütemény

A süteményt egy líbiai étteremben kóstoltam a tengerentúl, és meg kell mondanom, amilyen egyszerű, olyan zseniális édesség. Bár azok a sütik, amikben ennyi vaj és cukor van, sajnos mind finomak, ha nem is túlságosan egészségesek.

Darasütemény, Kép: mulpix.com
Kép: mulpix.com

Hozzávalók:
15 dkg búzadara
20 dkg vaj
25 dkg cukor
5 dkg mandula
fél citrom leve
3 dkg élesztő
2 dl natúr joghurt

Elkészítés:
2 dl vízből, a cukorból és a citrom levéből cukorszirupot főzünk. A vaj felét megolvasztjuk, belekeverjük a búzadarát, hozzáadjuk a joghurtot, az élesztőt és a ledarált mandulát. Alaposan összekeverjük, majd egy akkora tepsibe önjük, amiben nagyjából 1 cm magasan áll a tészta. 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Ha elkészült a tészta, a cukorszirupot ráöntjük, és néhány percre még visszatesszük a tepsit a sütőbe. Ha kivettük, ekkor kerül rá a vaj másik fele a tésztára, melyet olvasztva, forrón öntünk a süteményre. Hagyjuk kihűlni.

Gríz vagy dara?
Tudtad, hogy a búzadara más néven gríz? Tudtad, hogy a kukoricaliszt őrülten sokoldalú alapanyag? Vagy azt tudtad-e, hogy létezik rizsdara is? Ha bármelyik kérdésre nemmel válaszoltál, olvass tovább!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!