>
Facebook hozzászólás

Lime-habos citromfagylalt camparival

Ha nyár, akkor fagyi, ez természetes. De még a legjobb fagyit is lehet kicsit tuningolni, és mi most ezt tesszük a citromfagyival a vele vetélkedő, ám azért harmóniában is lévő lime-hab és a kesernyés, fantasztikus aromájú campari segítségével. Utóbbi még egy kis élénk színt is csempész ebbe a fincsi fanyar együttesbe, nehogy véletlenül túl sápadt legyen…

Kép: Piac & Profit/Bartos Gyula

Hozzávalók
(4 személyre)
8 gombóc citromfagyi
2 lime héja
3 lime leve
3 tojás
4 kávéskanál zselatin
1,5 deci tejszín
10 deka porcukor
1 deci campari

Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját, a porcukrot és a citromhéjat egy tálban addig keverjük, amíg sűrű és halvány nem lesz. A citromokat kicsavarjuk, a levet a zselatinnal együtt egy kis lábosba tesszük, csomómentesre keverjük, és öt percig állni hagyjuk. Ezután kis lángon addig keverjük, amíg a zselatin fel nem olvad. Ekkor a tojáskeverékből 4 evőkanállal beleteszünk, megkeverjük, majd hozzákeverjük a maradékot is. A tűzről levéve 10 percig pihentetjük, majd ismét megkeverjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk, végül a keményre felvert tojásfehérjét is belekeverjük. A masszát 4 kehelybe szétosztjuk, hűtőszekrénybe tesszük, és addig pihentetjük (körülbelül egy órát), amíg megszilárdul. A lime-habra kelyhenként 2-2 gombóc citromfagyit ültetünk, végül mindegyik kehely tartalmát meglocsoljuk camparival. Tejszínhabbal, mentalevéllel, koktélcseresznyével díszítjük.

Életforma-tippek

Amilyen apró, olyan fontos alkotóeleme sok-sok receptnek a reszelt citromhéj. A normál konyhai reszelőknek általában van olyan része, amelyen kiválóan léhet citromhéjat is reszelni. De nem sokkal könnyebb egy kézhez álló kis célszerszámmal dolgozni? Dehogynem! És csak 490 forintba kerül.
Emellett az Életforma Shopban más citromhoz való okos eszközöket is találsz, nézd meg őket!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Süss fel nap, fényes nap, …

Elkezdődött a december, és ezzel együtt ránk tört a tél is! A markáns front mögött sarkvidéki levegő zúdult be a…

Együnk kevesebb csomagolást!

Élelmiszerekkel kapcsolatba kerülő anyagokból majd fél kilogrammot eszünk – és most nem a…
1 / 1 508

OTTHON

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…

Most se gyulladj be!

Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel a gesztussal megkezdődött az ünnepi készülődés. Rajtunk…
1 / 350

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!