Facebook hozzászólás

Lőrinci nagyim szilveszteri süteménye

Túl sok pepecselés nincs, gyorsan kész, és szilveszterig biztosan kitart, hacsak a család addig nem jár rá! Sőt, minél többet éri a lekvár, annál puhább lesz. Tudom, karácsony után mindenki tele van édességgel, de javaslom, hogy ehhez már a napokban láss hozzá, mert ki akar szilveszterkor is folyton a konyhában állni? – legalább is Nusi néni, a nagymamám mindig ezt mondta! Osztom nézetét! 

 

Szilveszteri süti, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés: 

Az én drága nagyim az összes alapanyagot jól összedolgozta a csokin kívül. A végén kettévette a masszát, majd az egyik feléhez hozzáadta a reszelt csokoládét, és azzal is jól összegyúrta. A két bucit külön-külön úgy fél ujjnyira kinyújtotta, és egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatta.

Diétás Sacher-torta
Nem csalás, nem ámítás, ez a finomság bizony nem szaporítja a kilókat! Létezik már ugyanis olyan brownie sütipor, amiből bámulatos édességet készíthetsz.

Természetesen a maradékot újra összegyúrta, majd ezt addig csinálta, amíg teljesen el nem fogyott a massza. Ő még zsírozta a tepsit, én megoldom a dolgot a sütőpapírral, és irány a sütő. A kész kongocskák egyik felét megkente valamilyen lekvárral, majd hozzáragasztott egy másik színűt. Az így összetapasztott korongokat szépn elrendezte egy tálon, majd kitette a spájzba. Ezt ugyanis ma is megcsinálhatod, mert nagyon sokági eláll! Sőt, a lekvár még jól át is járja a tésztáját!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ki fogunk tikkadni ettől a hőhullámtól!

Egész héten nem lesz vége a már lassan egy hete tartó kánikulának, sőt! A nagy meleg a hétvégéig kissé még…

Akár napszúrást is kaphatunk a melegben!

A hétvégi kánikula nemcsak, hogy tovább folytatódik a következő napokban, hanem még fokozódik is! Egész héten marad…
1 / 1 485

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!