Facebook hozzászólás

Lőrinci nagyim szilveszteri süteménye

Túl sok pepecselés nincs, gyorsan kész, és szilveszterig biztosan kitart, hacsak a család addig nem jár rá! Sőt, minél többet éri a lekvár, annál puhább lesz. Tudom, karácsony után mindenki tele van édességgel, de javaslom, hogy ehhez már a napokban láss hozzá, mert ki akar szilveszterkor is folyton a konyhában állni? – legalább is Nusi néni, a nagymamám mindig ezt mondta! Osztom nézetét! 

 

Szilveszteri süti, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés: 

Az én drága nagyim az összes alapanyagot jól összedolgozta a csokin kívül. A végén kettévette a masszát, majd az egyik feléhez hozzáadta a reszelt csokoládét, és azzal is jól összegyúrta. A két bucit külön-külön úgy fél ujjnyira kinyújtotta, és egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatta.

Diétás Sacher-torta
Nem csalás, nem ámítás, ez a finomság bizony nem szaporítja a kilókat! Létezik már ugyanis olyan brownie sütipor, amiből bámulatos édességet készíthetsz.

Természetesen a maradékot újra összegyúrta, majd ezt addig csinálta, amíg teljesen el nem fogyott a massza. Ő még zsírozta a tepsit, én megoldom a dolgot a sütőpapírral, és irány a sütő. A kész kongocskák egyik felét megkente valamilyen lekvárral, majd hozzáragasztott egy másik színűt. Az így összetapasztott korongokat szépn elrendezte egy tálon, majd kitette a spájzba. Ezt ugyanis ma is megcsinálhatod, mert nagyon sokági eláll! Sőt, a lekvár még jól át is járja a tésztáját!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…
1 / 1 478

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 141

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!