Facebook hozzászólás

Madaram teje

Japán diákok hangos nevetésére lettem figyelmes a minap egy cukrászdában. Kérdeztem a pincértől ugyan mi tetszett nekik annyira? Mint kiderült, a desszerteket nézegették, és a tolmács lefordította a madártejet. És még mi mondjuk rájuk, hogy furcsa dolgokat esznek!…

Madártej, Kép: wikimedia
Madártej, Kép: wikimedia

Hozzávalók 6 adaghoz:

Elkészítés:

Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval verd könnyű habbá, majd 8 dkg cukorral verd keménnyé. Közben forrald fel a tejet, majd vedd vissza a lángot. Kanállal szaggass galuskákat a tejbe, és kb. négy perc alatt mindkét oldalát főzd meg. Szűrőlapáttal emeld ki a galuskákat egy tányérra. A tojássárgákat jól keverd el a cukorral. A tejet forrald fel újra, a vanília belsejét kapard ki, és tedd bele. A vaníliás tej felét add a tojásokhoz, jól keverd össze, majd a tojásos tejet öntsd hozzá lábasban maradt tejhez. Addig keverd, amíg be nem sűrűsödik. Mély tálkában, tetején egy-egy habgaluskával tálalhatod. Jó étvágyat!

Gyömbéres-répás tisztító turmix
Vannak, akik ilyenkor egészségi okokból tartanak úgynevezett léböjtöt. A lényeg, hogy a hosszú tél után most együnk sok nyers zöldséget, gyümölcsöt. Barcza Zoltán, a NaturMed Hotel Carbona séfjének gyors gyömbéres-répás méregtelenítő turmix receptje biztosan jól fog esni!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

HÍREK

1 / 1 127

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!