Facebook hozzászólás
1 537

Mafalda tészta garnélával, gombával

Olaszországból hoztam az elmúlt nyáron többféle kézműves tésztaféleséget. Az utolsó zacskó mafalda tészta várt feldolgozásra, kapott egy kis garnélás-tejszínes-gombás-sajtos cuccot, a szafttal kellemesen átitatódott. A feltétektől igazán nyárias lett, főleg úgy, hogy Kamillától, a nyúltól loptam egy kis friss bazsalikomlevelet. Ezt apróra vágva frissen rászórtam és jó forrón tálaltam. Ez Pammer Lívia olaszországi képeslapja.  

Mafalda, Kép: Pammer Lívia
Mafalda, Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tésztát bő, sós forrásban levő vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A mogyoróhagymát kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, őrölt borssal meghintjük, és puhára főzzük. A gombáról én majdnem teljesen elfőztem a levet, majd hozzáadtam a garnélákat, a fokhagymát. Addig pároltam, míg a garnélák szép rózsaszínűek lettek. Ezután felöntöttem a tejszínnel, belereszeltem a sajtot, és jó kis szaftosra sűrítettem. Ebbe a szaftos szószba belekevertem a kifőtt tésztát, és jó forrón kínáltam. A végén apróra vágott friss bazsalikommal átszórtam. Jó étvágyat!

Steak marhahátszínből
Igazán finom és jól elkészített steaket eddig csak Törökországban ettem írta Pammer Lívia. Nagyon fontos a hús minősége, az elkészítés mikéntje. Én magam még soha nem készítettem otthon, ez volt az első próbálkozásom, hogy egy jó steaket együnk. Egy kétkilós hátszín darabot bepácoltam, pár napig érni hagytam, majd másfél ujjnyi széles darabokra vágtam … de kezdjük az elején. Milyen a jó alapanyag?

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!