Facebook hozzászólás

Majoránnás pirított csirkemáj Márti konyhájából

Mindig apu kedvence volt a máj. Most, hogy annyira beteg, különösen kívánja. Nosza, kirongyoltam az erzsébeti piacomra, és bevásároltam a hétvége! Íme az eredmény, amiből két tányérral is evett!    

Csirkemáj, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemáj
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 10 dkg libazsír
  • 4 kk bors
  • 4 tk pirospaprika
  • 2 ek majoranna
  • 1 csöves erőspaprika
  • 2 tk liszt
  • só, ízlés szerint

Elkészítés:

A májakat kettévágom, jó alaposan átmosom, lecsepegtetem. A karikára vagy kockára vágott hagymát a forró zsíron világosra pirítom. Hozzáadom az erős paprikát. (Ezt én ki szoktam hagyni, mert a családban senki nem szereti az erőset. Ősszel viszont veszek Cecén felfűzött paprikát, nem erőset, és azt teszem bele! Valami csuda finom!) Amikor már világosbarna a hagyma, viszaveszem a lángot, és adok hozzá egy kis vizet, majd hagyom, hogy fedő alatt szépen szétfőjön. Most erősebbre veszem a lángot, és rárakom a májakat. Addig sütöm, amíg kivilágosodik, és teljesen átsültek. Hozzáadom a majorannát, a paprikát, a borsot. Fakanállal átforgatom a matériát, majd megszórom a liszttel. Azonnal adok hozzá egy kis viet, rottyan egyet, és ekkor sózom csak meg. Én szarvacskatésztával tálaltam, mert a szüleim így szeretik. Jó étvágyat!

Falusi zúzapörköltem
Egy idős nénitől tanultam valamikor ezt a receptet Zagyvarékason. Margit néni azt vallotta, hogy egy üveg bornak mindig kell otthon lennie a kamrában. Lám, lám,. most is hasznát vettem! Valami remek a zúza szaftja egy kis borrral feljavítva!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Fullasztó idő, ráadás hidegfronttal – rendkívüli lesz!

Zivatarokról szólt ez a hét, és ez a hétvégén sem lesz másként, ráadásul vasárnap még egy hidegfront is érkezik!

Fullasztó napok váltják fel a hőhullámot!

Heves viharok vetettek véget az idén szokatlanul korán jött hőhullámnak vasárnaptól. A forró napok alatt három…
1 / 1 486

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!