Facebook hozzászólás

Mákos túrógombóc

Készíthetjük hagyományos búzadarából is természetesen, de aki szívesen lecserélné azt valami “okosabb” szénhidrátra, használjon teljes kiőrlésű tönköly darát.

Mákos túrógombóc, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Mákos túrógombóc, Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
250 g túró
1 dl búzadara (én teljes kiőrlésű tönköly darát használtam
1 tojás
1 csipet só
mák -nehéz mennyiséget írni, mondjuk 100 g
lekvár, édesítő ki mit akar – mi baracklekvárral és negyedannyi porcukor helyettesítővel fogyasztottuk.

Elkészítése:
A túrót a tojással és a búzadarával és a csipet sóval összegyúrom, majd  a hivatalos recept szerint állni hagyom mondjuk 20 percig. De most nem hagytam, mert éhesek voltunk, meg különben is, sokszor túl óvatos a recept.
Golyókat formázok belőle, én ilyen apróbb sárgabarack méretűeket készítettem, majd lobogó sós vízbe kifőzöm és darált mákba hempergetem. Hát ennyi volt ilyen egyszerű ez a finomság.
Viszont az egyetlen rossz hír ezen a napon, hogy kibontottam az utolsó üveg sárgabaracklekvárt a sajátokból. Így aztán most lehet gondolkodni mi lesz ezután. Aki esetleg megszánna egy üveg jóféle házi sárgabaracklekvárral,szívesen köszönetet mondok neki érte.

Minestrone
Mindenféle zöldségből kell bele egy kevés, na persze szerencsére lehet rajta variálni egy kicsit, sőt annyiféle változata van, a csizma északi és déli tartományainak eltérő alapanyagaiból fakadóan, hogy nem is lehet egy receptet megfogalmazni.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!