Facebook hozzászólás
848

Mákos-vaníliás kifli adventre

Édes testvérek a mák és a karácsony! Mi sem bizonyítja jobban, mint Rosemarie Neuwiesinger máktermelő, akitől ezt a receptet kaptam SallingbergbőlKarakterében hasonlít anyukám vaníliás kiflijéhez, de javaslom, ezt is próbáljátok ki! 

Mákos-vaníliás kifli, Kép: Alsó-Ausztria
Kép: Alsó-Ausztria

Hozzávalók:

A megforgatáshoz:

  • porcukor
  • vanillincukor

Elkészítés:

A lisztet és a vajat összemorzsoljuk, és a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk. Kézzel hengereket formálunk, melyeket kis darabokra osztunk ,és kifli formát készítünk.

160 fokon kb. 10 percig sütjük, majd a porcukorral összekevert vanillincukorban megforgatjuk.

Magas osztrák férfi felemás cipőben
Gombóc Artúr biztosra venné, hogy megérkezett a paradicsomba, ha betoppanna a stájer Riegensburg csokimanufaktúrájába. Több száz féle csokit lehet megkóstolni a Zotter családnál, és közben megismerhetjük az édesség elkészítését a kakaóbabtól egészen a csomagolásig. Valójában olyan, mintha épült volna egy szuper csokiüzem, de úgy, hogy az egészet egy édes show vesz körül. Az építészettől a csokipapírig egy stílusú megjelenés, grafika, egyszerűen egy édes kavalkád a natúr csokitól a havasi gyopároson át a szusis vagy baconösig. És ha nem találsz megfelelőt, csak mondd el a kívánságod, és 35 perc alatt kész!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!