Facebook hozzászólás

Mámorító fűszeres borjúoldalas

Mindenféle oldalas mindenféle elkészítési módja nálunk nyerő. A férjemnek gyerek kora óta ez a kedvenc húsétele. Így aztán igyekszem mindent kihozni a csontos darabokból. Igazából nincs nehéz dolgom, mert az a hús, amiben benne van a csont is, biztosan kiváló ízű lesz. A sör pedig csak rásegít! Ne félj, ha gyerek is van a családban, mert az alkohol elpárolog belőle! Próbáld csak ki!   

Hozzávalók:

Fűszeres borjú oldalas, főtt burgonyával, Kép: László Márta
Fűszeres borjú oldalas, főtt burgonyával, Kép: László Márta
  • 1 kg oldalas
  • 1 fej nagy vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg zsír
  • 1 dl sör vagy víz
  • piros paprika, só, bors, kakukkfű, majoránna – ízlés szerint

 

Elkészítés:

A csontok mentén kisebb darabokra, nagyjából dekára egyforma részre vágd az oldalast. Sózd, borsozd, és ha van rá időd, picit hagyd állni.Ezalatt vágd apróra a vöröshagymát, a fokhagymát. Ezután a zsíron kevergetve süsd egy kicsit az oldalas darabokat, hogy mindenütt kapjon egy kis kérget. Szedd ki a húsokat. A maradék zsíron süsd aranysárgára a vöröshagymát. Dobd hozzá a fokhagymát, paprikázd meg, szórd meg gazdagon kakukkfűvel, majoránnával. Önts hozzá egy dl vizet de lehet sör is, majd rakd vissza a húsokat! Jöhet egy fedő, és lassan puhára párolod. Ha nagyon elfőné a levét, pótolhatod vízzel vagy sörrel. Krumplipürével isteni, de most csak egyszerű főtt krumpli került mellé(, mert elfelejtettem tejet venni). Tálaláskor öntsd le a hátra maradt szafttal! Jó étvágyat!

Ha ízlett, itt egy másik recept is borjúoldalasnak! Ezt sem fogod megbánni!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!