Facebook hozzászólás
1 217

Mandula-és lenmaglisztes linzer – vasárnap délutánra

Különleges lisztkeverékből készítettünk diétás rágcsálnivalót. Amellett, hogy lelkiismeret furdalás nélkül is fogyasztható, egyedi ízvilágával kedvenc családi süti lesz!

Hozzávalók:

  • 25 dkg diétás magliszt keverék (mandula- és lenmagliszt)
  • 100 gramm kókuszzsír
  • 125 gramm cukornak megfelelő mennyiségű édesítőszer
  • 1 tojás
  • só.

Töltéshez cukormentes lekvár.
Tetejére olvasztott cukormentes csoki, vagy natúr kakaópor+víz+édesítő keveréke.

Elkészítés: Összemorzsolod a lisztet a zsiradékkal, majd mélyedést nyomsz a közepébe, ebbe teszed a tojást, majd az édesítőt és a sót. (Omlós tésztánál fontos a sorrend!) Kisodrod fél centi vastagra, és tetszőleges formával kiszaggatod. Forró sütőbe tolod és közepes lángon megsütöd. gyümölcsízzel összeragasztod, majd olvasztott csokoládéval leöntöd.

Tipp: A lenmagliszt kissé kesernyésebb, inkább a mandulaliszt domináljon, azt keverd diétás liszttel, vagy esetleg tönkölyliszttel, illetve a lenmagliszttel, de utóbbi csak kisebb arányban kerüljön a tésztába.
Darált mandula is mehet bele, ha nincs mandulaliszted, vagy darált dió, kellemes aromát ad neki, meg pici fahéj, jól gyúrd össze, pihentesd picit hideg helyen, hogy olyan „gyurmaszerű” legyen az állaga és már nyújthatod is!
A diétás lisztek mindig több folyadékot vesznek fel, adj hozzá többet, ha szükséges, apránként adagolva! ( Forrás: dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu)

További finomságokért keresd fel az életforma recept oldalát!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!