Facebook hozzászólás
1 183

Mandulás farsangi meglepi anyukám recepteskönyvéből

Farsangkor farsangi szelet dukál. Ez nálunk mindig így volt, és a mamám szívesen sütötte ezt a csodát. Már csak azért is, mert édasapám imádja a mandulát. Úgy tudom, hogy eredendően a nagymamám specialitása volt, de sajnos erre már soha nem derülhet fény. A lényeg, hogy ez egy eredeti farsangi szelet a családban! Feltétlenül próbáljátok ki!    

Mandula, Kép: pixabay
Mandula, Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek cukor
  • 1-1 tojás a tésztához, illetve a süti tetejére

Töltelékhez:

Elkészítés:

Az alapanyagokból jól összegyúrt tésztát készítünk, amit háromszor hajtogatunk, végül két részre osztunk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk az egyik felét, majd a jól összekevert töltelékkel megkenjük. Most rásimítjuk a tészta másik felét. A második tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, és forró sütőben kisütjük. Tálaláskor vaníliás cukorral szórjuk meg.

Így szeret egymásba a tokaji és a zserbó
Bár a zserbó eredete kapcsán több elmélet is létezik, a legtöbben Gerbeaud Emilhez, a svájci származású cukrász- és csokoládékészítő mesterhez kötik megalkotását, aki 1884-ben érkezett Magyarországra, hogy betársuljon egy, a mai Vörösmarty téren álló kávéházba. Az omlós tésztalapok közé baracklekvár és diós töltelék kerül, majd a tetejére csokoládé. Kandikó Éva barátnőm tuti receptjét olvashatjátok! És ne feljtsetek el hozzá tokajit kínálni! Megmutatom, milyet!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!