Facebook hozzászólás
405

Mangó-kardamom lasszi

A lasszi, egy joghurt alapú ital, amely különösen Indiában örvend nagy népszerűségnek, de nálunk is élvezhető ez az ízletes frissítő ital.

Kép:BioTechUSA

A kardamom a török és az indiai konyha közkedvelt fűszernövénye. A gyömbérfélék családjába tartozó fűszer az egzotikus és a karácsonyi ízvilág szerelmesei körében garantált sikert fog aratani, de fizikai-lelki jólétünket is támogathatjuk a számos gyógyhatással rendelkező kardamommal.

A fűszerek királynőjének is nevezik, az ajurvédikus gyógyítás mellett, Egyiptomban és Babilóniában is, de az ókori görögök és rómaiak is használták. Mézeskalács fűszerkeverék vagy curry porok összetevőjeként is használják.

Gyümölcsök közül az almához, a körtéhez és a birsalmához illik a legjobban, egy almás sütit nagyon jól fel lehet vele dobni. A kardamom görcsoldó, gyulladáscsökkentő, izomgörcsök ellen is kiváló, de segíti az emésztést és a gyömbérhez hasonlóan segíti a zsírégetést is.

Hozzávalók:

  • 1 csészényi darabolt mangó,
  • ¼ csésze tej,
  • 1 csésze natúr joghurt,
  • stevia vagy nyírfacukor az ízesítéshez
  • egy csipet őrölt kardamon

Elkészítése:

Nagyon egyszerű, a hozzávalókat összeturmixoljuk és már tálalható is a finom ital. Ha alacsonyabb szénhidráttartalmút szeretnénk, akkor készíthető apró bogyós gyümölcsből vagy mentalevelek felhasználásával is a joghurtitalunk. És ha szeretnénk egy kicsit fehérjében gazdagabb nasit kapni vaníliás fehérjeport is adhatunk hozzá.

Silye Gabriella, BioTechUSA sporttáplálkozási szakértő

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!